לו כיצד לשדרג את חוויית הבישול עם טיפים פשוטים וחכמים למטבח
המטבח הוא הלב של הבית, מקום שבו נרקמים טעמים, זיכרונות וחוויות. אבל לעיתים, הוא יכול להפוך למאתגר עם כלים מלוכלכים, מצרכים שמתקלקלים מהר מדי או משימות שגוזלות זמן. כדי להפוך את הזמן במטבח ליעיל, מסודר ומהנה, ריכזנו 20 טיפים חכמים שמתאימים לכל מי שמבשל – ממתחילים ועד שפים ביתיים. הטיפים האלה יחסכו לכם זמן, כסף ואנרגיה, ויהפכו את המטבח שלכם למקום שכיף לעבוד בו.
- השתמשו בקליפות הדרים לניקוי המיקרוגל
קליפות של לימון, תפוז או קלמנטינה יכולות לנקות את המיקרוגל בקלות. הכניסו קערה עם מים וקליפות למיקרוגל, הפעילו לחמש דקות, והאדים ירככו לכלוך עיקש. נגבו עם מטלית והמיקרוגל יבריק. - שמרו על עשבי תיבול טריים לאורך זמן
עטפו פטרוזיליה, כוסברה או בזיליקום במגבת נייר לחה והכניסו לשקית ניילון במקרר. לחלופין, הניחו אותם במים כמו זר פרחים ושמרו במקרר לשמירה של שבועות. - חממו מחדש פיצה במחבת
חממו פיצה במחבת על אש נמוכה עם מכסה במקום במיקרוגל. התחתית תהיה פריכה והגבינה תימס כמו בפיצה טרייה. - השתמשו בשקיות קרח לרטבים
הכינו רטבים כמו פסטו או עגבניות בכמות גדולה והקפיאו בתבנית קוביות קרח. הוציאו קובייה או שתיים לפי הצורך לחיסכון בזמן. - נקו משטחי עץ עם לימון ומלח
פזרו מלח גס על לוח חיתוך מעץ, שפשפו עם חצי לימון, שטפו, והמשטח יהיה נקי ורענן ללא ריחות. - מנעו דמעות בעת חיתוך בצל
הניחו קערה עם מים קרים ליד הבצל או שמרו אותו במקרר לפני החיתוך. הקור מפחית את שחרור הגזים הגורמים לדמעות. - השתמשו בנייר אפייה לקליפה פריכה
באפיית עוגיות או מאפים, הניחו נייר אפייה מתחת לנייר הכסף בתבנית לפיזור חום אחיד ותחתית פריכה. - חסכו מקום עם מגנטים לסכינים
התקינו פס מגנטי על הקיר לאחסון סכינים במקום מגירה צפופה. זה חוסך מקום ושומר על הלהבים. - השתמשו בחומץ להסרת ריחות
שפשפו ידיים או כלים עם חומץ לבן להסרת ריחות של שום או דגים, ולאחר מכן שטפו במים וסבון. - קלפו שום בקלות
הכניסו שיני שום לקערה, כסו עם קערה נוספת ונערו בחוזקה. הקליפות יתנתקו תוך שניות. - שמרו על פירות יער טריים
שטפו תותים או פטל בתערובת של מים וחומץ לבן (3:1), יבשו היטב ואחסנו במקרר לטריות ממושכת. - השתמשו במסננת לתבלינים אחידים
פזרו קינמון או אבקת סוכר על עוגות דרך מסננת קטנה לקבלת תוצאה אחידה ומקצועית. - הפכו שאריות ירקות למרק
אספו שאריות גזר, קישוא או סלרי בשקית במקפיא, וכשיש מספיק, הכינו מרק ירקות טעים. - השתמשו בשמן זית להברקת נירוסטה
כמה טיפות שמן זית על מטלית יבריקו כיורים או סירי נירוסטה. נגבו עם מטלית יבשה למניעת סימנים. - סדרו את המקרר לפי תאריכי תפוגה
מקמו מוצרים קרובים לתפוגה בחזית המקרר ומוצרים חדשים מאחור להפחתת בזבוז מזון. - השתמשו בסודה לשתייה לניקוי סירים שרופים
פזרו סודה לשתייה על סיר שרוף, הוסיפו מים חמים והניחו לשבת למשך הלילה. השריה זו תקל על הניקוי. - הקפיאו מרקים בצנצנות זכוכית
הקפיאו מרקים או תבשילים בצנצנות זכוכית, אך השאירו מקום להתפשטות הנוזל כדי למנוע סדקים. - השתמשו בקליפסים לשמירה על שקיות
אטמו שקיות של קמח, סוכר או חטיפים עם קליפסים ממשרד או קליפות תפוחי אדמה לשמירה על טריות. - הכינו תבלינים טחונים בבית
טחנו תבלינים שלמים כמו כמון או פלפל במטחנת קפה ייעודית לקבלת טעם עשיר וטרי יותר. - השתמשו במגש קרח לאחסון שאריות יין
שאריות יין? הקפיאו אותם בקוביות קרח והשתמשו בהם לבישול רטבים או תבשילים לטעם משודרג.
לסיכום
הטיפים האלה יעזרו לכם להפוך את המטבח למרחב יעיל, נוח ומהנה יותר. בין אם אתם רוצים לחסוך זמן, לשמור על טריות המצרכים או לנקות בקלות, הרעיונות הפשוטים האלה יעשו את ההבדל. התחילו עם טיפ או שניים, ותראו איך הבישול הופך לחוויה קלילה ויצירתית יותר.